- Хотинські вісті
Як уникнути зараження коронавірусом

Пам’ятка для працівників
Відділ з питань гігієни праці Управління Держпраці у Чернівецькій області роз’яснює, яких рекомендацій мають дотримуватися працівники у трудових колективах, установах, організаціях краю, аби уникнути небезпечного захворювання.
Необхідно дотримуватися правил загальної гігієни, а саме, часто і ретельно мити руки з милом чи обробляти їх антисептичними засобами;
- регулярно провітрювати приміщення та робити вологе прибирання;
- уникати місць масового скупчення людей та тісного контакту з тими, хто має симптоми грипу чи застуди;
- без потреби не торкатися руками очей, носа чи рота;
- спостерігати за станом власного здоров’я, щоденно вимірювати температуру тіла;
- уникати незахищеного контакту з тваринами та дезінфікувати руки після цього.
За появи симптомів хвороби: підвищення температури тіла, утруднення дихання, кашлю, необхідно відразу ж надягнути захисну маску та звернутися до лікаря.
Рекомендації для роботодавців
Для запобігання поширенню коронавірусу роботодавцям рекомендуємо:
- забезпечити (за можливості) моніторинг стану здоров’я працівників на наявність симптомів недуги у вигляді підвищення температури тіла, утруднення дихання;
- надати необхідну кількість миючих та антисептичних засобів для рук працівників та захисних медичних масок;
- регулярно провітрювати приміщення та здійснювати вологе прибирання;
- проводити щоденну дезінфекцію обладнання та робочої зони.
Також інформуємо роботодавців, як діяти у разі виявлення працівників з підозрою на небезпечну недугу.
У такому випадку працівник відразу ж мусить одягнути захисну маску й має бути направлений до медичного закладу. На робочому місці, де він виконував свої обов’язки, необхідно провести дезінфекцію поверхонь за допомогою хлоровмісних або спиртовмісних засобів.
Лариса Артеменко,
головний спеціаліст Управління Держпраці у Чернівецькій області.