• Хотинські вісті

Рецепти страв до посту



Під час Великого посту прийнято готувати прості пісні страви, в основному з бобових, грибів і овочів. Корисно включити у раціон соління, сухофрукти, горіхи, цибулю, моркву, різні види капусти.


Суп з грибами


Інгредієнти: 600 г квашеної капусти, 150 г сухих грибів (бажано білих), 1 ст. л. гречаної крупи, 2 цибулини, 1 картоплина, 1 морквина, 4 зубчики часнику, 2 ст. л. рослинної олії, лавровий лист, чорний перець горошком, зелень, сіль – за смаком.


Приготування: покладіть квашену капусту в глиняний горщик або каструлю і залийте 500 мл окропу і поставте в гарячу духовку на 30 хвилин.


Потім відвар злийте в окремий посуд, а капусту відцідіть, посоліть, додайте дрібно нарізану цибулю і олію, перемішуйте до тих пір, поки вона не вбереться в капусту. Перекладіть у відвар і поставте каструлю на вогонь.


Відваріть попередньо замочені гриби в 1 л води, з’єднайте грибний бульйон з капустою, додайте гречану крупу і варіть на повільному вогні до готовності.


Котлети з бобових


Інгредієнти: 500 г будь-яких бобових (горох, нут, квасоля або їх суміш), 1 ч. л. приправи і сіль – за смаком, рослинна олія, панірувальні сухарі для смаження.


Приготування: замочіть промиті бобові на ніч у чистій воді. Поставте варити на сильному вогні, дочекайтеся закипання і зменшіть вогонь до мінімуму. Розваріть до м’якості. Злийте воду, якщо вона залишилася, і подрібніть блендером усю масу до однорідності.


Посоліть, додайте приправи і перець за смаком. З отриманої маси зробіть невеликі котлетки, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на розпеченій олії до рум’яної скоринки.


Салат з броколі та цвітної капусти



Інгредієнти: цвітна капуста – 1 качан, капуста броколі – 1 качан, морква – 1 шт. (можна купити заморожену таку овочеву суміш).


Для заправки: оливкова олія – 4–5 ст. л., лимонний сік – 1,5 ст. л., соєвий соус, зелена цибуля, часник – 4 зубчики, сіль.


Приготування: цвітну капусту та броколі розібрати на суцвіття. Моркву почистити і нарізати доволі товстими кружальцями. У киплячу солену воду покласти моркву, поварити 5 хв. Потім викласти цвітну капусту, варити ще 5 хв, додати броколі і тримати на вогні все разом ще 5 хв. Після чого вміст каструлі відкинути на друшляк і остудити під струменем холодної води.


Готуємо заправку: зелену цибулю та часник подрібнити ножем, викласти у невелику посудину, посолити і додати оливкову олію, лимонний сік і усе перемішати. За бажанням долийте трохи соєвого соусу.


Відварені овочі викласти в миску, додати заправку і перемішати, при потребі досолити. Салат з броколі та цвітної капусти готовий.

Смачного!


182 views0 comments
  • White Facebook Icon

Редакція "Хотинські вісті"

вул. Незалежності, 44,
м. Хотин, Чернівецька обл., УКРАЇНА

+38 (03731) 2-17-63, 
+38 (03731) 2-17-65

hotvisti@gmail.com

Підпишіться на наші новини:

© 2015 "Хотинські вісті". Усі права захищені. Дизайн ІА "НОВОСЕЛИЧЧИНА"

Детальніше тут: https://www.hotvisti.com.ua/products/komanda-rukshina-u-trijtsi-lideriv-yunatskogo-chempionatu-obalsti-z-futbolu/