• Хотинські вісті

Прості та оригінальні рецепти до посту і не тільки



Пісна солянка з грибами: смачно і швидко


Інгредієнти: 4 картоплини, 1 морквина, 1 цибулина, по 100–150 грамів свіжих та маринованих грибів (можна як лісові, так і шампіньйони), декілька оливок та шматочків лимона, пучок кропу, 1–1,5 ст. л. томатної пасти, лавровий лист та приправи за смаком.


Приготування: овочі очистити. Картоплю порізати невеличкими шматочками та відварити у приблизно 2 літрах окропу з лавровим листочком і приправами. Посолити за смаком. Зробити засмажку з цибулі, моркви та свіжих грибів.


Коли картопля майже готова, додати засмажку, наприкінці – порізані оливки, мариновані гриби, томатну пасту, кріп та кільця лимону.


Якщо не постите, то додавайте трохи курячого філе чи копченостей кубиками та мисливських ковбасок кружечками, тоді солянка стане тільки кращою.


Подавати солянку гарячою з грінками.


Млинці по-корейськи: оригінально


Інгредієнти: по 150 г борошна пшеничного та рисового (можна власноруч змолоти у кавомолці), 1 яйце, 1 морквина, 450 мл води, олія – 2 ст. л., 0,5 ч. л. куркуми, приправи та сіль, зелена цибуля і зелень – за смаком.


Приготування: яйце збити із сіллю і приправами, додати олію, половину води і поступово досипати суміш борошна з куркумою, ретельно вимішувати, додавши потрохи решту борошна.


Наприкінці додати посічену зелену цибульку та зелень, моркву (або натерту звичайну, або замариновану по-корейськи).

Смажити з обох сторін на сковорідці на невеликому вогні.


Готові млинці можна подавати зі смаженими грибами з цибулею, тертим твердим сиром і майонезом з часником або змащувати паштетом за смаком.


Рис з овочами: корисно і дієтично



Цю страву можна легко і дуже швидко приготувати, купивши готову заморожену суміш овочів. А якщо маєте власні (свіжі чи з морозилки), то варто створити таку суміш за своїм смаком. Це можуть бути: морква, солодкий перець, цибуля, кабачок, баклажан, кукурудза, горошок, помідори (разом 500–600 грамів).


Приготування: у чавуні чи каструлі з товстим дном протушкувати кілька хвилин у невеликій кількості олії подрібнені овочі з цибулею, додати 2 столові ложки томатної пасти, посолити і поперчити. Зверху викласти 1–1,5 склянки ретельно промитого рису, залити окропом, щоб вода покрила рис.


Готувати під закритою кришкою 15 хвилин, не перемішуючи. Вимкнути газ і залишити (не відкриваючи кришку) ще на 15 хвилин. Потім обережно перемішати і подавати до столу.




58 views0 comments