• Хотинські вісті

Перевірені рецепти страв для вихідного дня




А що ж на вечерю? Ви теж часто ламаєте голову над цим питанням? Пропонуємо добірку перевірених редакцією рецептів.

Гомілки із секретом

Інгредієнти: 800 г курячих гомілок, 3 середні картоплини, 200 г твердого сиру, 4 яйця (2 шт. у фарш та 2 шт. для обсмажування), 100 г панірувальних сухарів, 50 г борошна, спеції (сіль, перець, паприка до смаку), олія для обсмажування.


Приготування: картоплю і гомілки відварити окремо; картоплю розім’яти, а м’ясо відділити від кісток (кістки не викидаємо).

М’ясо, картоплю, сир, яйця, борошно, половину сухарів та спеції перемішати.


Сформувати котлети з кісткою у вигляді курячих «ніжок», як на фото. Далі їх панірувати у наступній послідовності: борошно, яйце, сухарі. Обсмажувати на попередньо розігрітій олії до золотої скоринки (2–3 хв).


Фаршировані яйця оселедцем під шубою


Інгредієнти: 6 яєць, 3 буряки, 2 філе оселедця, зелень, сіль, майонез до смаку.

Приготування: яйця і буряки відварити окремо.


Яйця розрізати навпіл і вийняти жовток, який подрібнити. Буряк натерти на дрібній тертці.


Оселедець та частину зелені теж дрібно порізати. Змішати жовтки, терті буряки, майонез, оселедець, зелень, сіль.

Начинити білки цією сумішшю і прикрасити рештою зелені. Готово!


Котлети із сиром

Рецепт від Ольги Головіної-Єлаш.


Інгредієнти: свинина (підчеревина) – 600 г, цибуля – 1 шт., твердий сир – 100 г, борошно – 4 ст. л., яйця – 2 шт., сіль та перець до смаку.


Приготування: зробити фарш із м’яса, також через м’ясорубку прокрутити цибулину, посолити і поперчити за смаком.

Нарізаємо брусочки з твердого сиру, а яйця із сіллю збиваємо виделкою.


Формуємо із фаршу котлети, у середину кожної кладемо шматочок сиру, обмокуємо в борошні, далі у збитих яйцях і обсмажуємо на середньому вогні під кришкою 3–5 хвилин з кожного боку.


Така м’ясна страва смакує з будь-яким гарніром, подавайте гарячою.

Також перед подачею можна на кожну котлету викласти шматочок голандського сиру і прогріти кілька хвилин у духовці чи мікрохвильовці, щоб він розплавився.

Смачного!

12 views0 comments

Підпишіться на наші новини:

Редакція "Хотинські вісті"

вул. Незалежності, 44,
м. Хотин, Чернівецька обл., УКРАЇНА

+38 (03731) 2-17-63, 
+38 (03731) 2-17-65

hotvisti@gmail.com

  • White Facebook Icon
  • Белый Google+ Иконка

© 2015 "Хотинські вісті". Усі права захищені. Дизайн ІА "НОВОСЕЛИЧЧИНА"

Детальніше тут: https://www.hotvisti.com.ua/products/komanda-rukshina-u-trijtsi-lideriv-yunatskogo-chempionatu-obalsti-z-futbolu/