- Хотинські вісті
Перевірені рецепти страв для вихідного дня

А що ж на вечерю? Ви теж часто ламаєте голову над цим питанням? Пропонуємо добірку перевірених редакцією рецептів.
Гомілки із секретом
Інгредієнти: 800 г курячих гомілок, 3 середні картоплини, 200 г твердого сиру, 4 яйця (2 шт. у фарш та 2 шт. для обсмажування), 100 г панірувальних сухарів, 50 г борошна, спеції (сіль, перець, паприка до смаку), олія для обсмажування.
Приготування: картоплю і гомілки відварити окремо; картоплю розім’яти, а м’ясо відділити від кісток (кістки не викидаємо).
М’ясо, картоплю, сир, яйця, борошно, половину сухарів та спеції перемішати.
Сформувати котлети з кісткою у вигляді курячих «ніжок», як на фото. Далі їх панірувати у наступній послідовності: борошно, яйце, сухарі. Обсмажувати на попередньо розігрітій олії до золотої скоринки (2–3 хв).
Фаршировані яйця оселедцем під шубою

Інгредієнти: 6 яєць, 3 буряки, 2 філе оселедця, зелень, сіль, майонез до смаку.
Приготування: яйця і буряки відварити окремо.
Яйця розрізати навпіл і вийняти жовток, який подрібнити. Буряк натерти на дрібній тертці.
Оселедець та частину зелені теж дрібно порізати. Змішати жовтки, терті буряки, майонез, оселедець, зелень, сіль.
Начинити білки цією сумішшю і прикрасити рештою зелені. Готово!
Котлети із сиром
Рецепт від Ольги Головіної-Єлаш.

Інгредієнти: свинина (підчеревина) – 600 г, цибуля – 1 шт., твердий сир – 100 г, борошно – 4 ст. л., яйця – 2 шт., сіль та перець до смаку.
Приготування: зробити фарш із м’яса, також через м’ясорубку прокрутити цибулину, посолити і поперчити за смаком.
Нарізаємо брусочки з твердого сиру, а яйця із сіллю збиваємо виделкою.
Формуємо із фаршу котлети, у середину кожної кладемо шматочок сиру, обмокуємо в борошні, далі у збитих яйцях і обсмажуємо на середньому вогні під кришкою 3–5 хвилин з кожного боку.
Така м’ясна страва смакує з будь-яким гарніром, подавайте гарячою.
Також перед подачею можна на кожну котлету викласти шматочок голандського сиру і прогріти кілька хвилин у духовці чи мікрохвильовці, щоб він розплавився.
Смачного!